• Meer dan communicatie

  Lijn43 is een communicatie- en productiebedrijf met inhoud. Onze medewerkers voelen zich thuis in de wereld van wetenschap, techniek en beleid. Over bodem & ondergrond, bouw & infrastructuur, water, energie, klimaat en voedsel maken we atlassen, boeken en brochures, websites en apps, beleidsteksten en datavisualisaties. We leveren maatwerk voor verschillende doelgroepen. Of het nu professionals zijn of scholieren, bestuurders of het grote publiek, Lijn43 zorgt ervoor dat uw boodschap aankomt.

 • Henk Leenaers, creatie

  “Smartphones, tablet computers en social media bieden een schat aan nieuwe mogelijkheden om te communiceren en te publiceren. Daarom investeren we voortdurend in nieuwe kennis, werken we samen met innovatieve partners en experimenteren we met digitale publicaties. Wat er inhoudelijk, zakelijk en technisch allemaal komt kijken bij het produceren van een iBook of eBook hadden we dan ook snel onder de knie. Maar terwijl we het nieuwe omarmen houden we het oude in ere. Want weinig is zo feestelijk als een fraai uitgegeven atlas, magazine of jubileumboek."

 • Maria Camarasa, productie

  “Als talenmens zet ik graag de puntjes op de i, letterlijk en figuurlijk. Binnen Lijn43 richt ik me vooral op redactie en projectmanagement. Concept, planning, budget, vormgeving, tekst en beeld: ik houd alle lijnen bij elkaar, in nauw contact met onze opdrachtgevers. In onze eigen producties werken we vaak samen met tientallen partners, sponsors en leveranciers. Dat is erg spannend en leerzaam, maar als we met zijn allen de eindstreep passeren is het vooral een groot feest!”

 • Netwerkorganisatie

  In onze projecten en producties werken we niet alleen samen met onze klanten en partners, maar ook met vormgevers, tekstschrijvers, redacteuren, illustratoren, fotografen en filmmakers. In steeds wisselende combinaties vormen ze projectteams met precies de goede expertise en ervaring. Als netwerkorganisatie brengen we zo verschillende lijnen bij elkaar.

 • Mariëtte Jongen

  Mariëtte Jongen, vormgever

  De afgelopen jaren heb ik voor verschillende projecten van Lijn43 o.a. boeken, brochures en websites vormgegeven. Altijd met veel plezier. Want samenwerken met Lijn43 is prettig omdat Henk en Maria je beschouwen als een volwaardige deelnemer van hun team. Meedenken vanaf de start van een project is ook mijn ding. Ze staan open voor adviezen en ik kan altijd mijn creatieve ei kwijt. Heerlijk.
  Wil je meer weten over mijn werk? Kijk op mariettejongen.nl.

 • Theo Barten

  Theo Barten, infographics

  Onze liefde voor het wielrennen bracht ons bij elkaar, eerst voor Intermediair, later voor het blad Fiets. In 2011 was Rijkswaterstaat de ploegleider, voor wie we een grote poster maakten over hun infrastructuur. Zes infographics en de vormgeving van mijn hand werden gedragen door de puntige teksten van Henk. Meer projecten volgen. De eindstreep is nog lang niet in zicht... www.theobarten-infographics.nl

 • Mark van Heck, Uitleg & tekst, ontwikkelt educatief materiaal en producten voor het web

  Voor een van de hoofdstukken van de ‘Bosatlas van de Energie’ schreef ik de teksten. Lijn43 bracht met veel enthousiasme een groot aantal partijen bij elkaar voor de ontwikkeling van deze atlas. Deze unieke en zeer brede samenwerking zorgde voor een inhoudelijk sterk en gebalanceerd eindproduct. www.uitlegentekst.nl

 • Christine van Eerd, tekstschrijver

  Samen met Lijn43 maak ik lijvige rapporten leesbaar voor een breder publiek. Soms gaat daarbij de hele structuur op zijn kop. 'Het is alsof jullie de zolder komen opruimen', zei een tevreden opdrachtgever. De samenwerking met Maria en Henk is prettig, praktisch en professioneel. Dat leidt tot producten om trots op te zijn. Zie voor mijn andere tekstwerk www.christinevaneerd.nl

 • René Didde, journalist

  De afgelopen jaren maakte ik regelmatig interviews, reportages en verslagen voor producties van Lijn43, onder meer voor het boek NL Geo, en het jubileumboek van IBED, Universiteit van Amsterdam. Lijn43 is scherp, gedegen, to the point en beschikt over een kolossaal netwerk dat een beetje overlapt met het mijne, heerlijk! Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn -pagina.

 • Ellen Spanjaard

  Ellen Spanjaard, ontwerper

  Ik heb meerdere producties voor Lijn43 gedaan. Lijn43 komt altijd met een goed uitgewerkt concept of uitgangspunt en legt vervolgens ‘hoe dat eruit gaat zien’ neer bij mij. Daarin laten ze me helemaal vrij, maar ze zijn altijd bereid actief mee te denken. Na schetsen, overleg en presentatie aan de opdrachtgever, komt er altijd een product uit waar we allemaal trots op zijn. Het is mooi als je met z’n allen een boodschap weet te ‘communiceren’. www.ontwerpstudiospanjaard.com
 • Steef Meijers, (eind)redacteur

  Geschreven taal en beeldmateriaal zijn als communicatiemiddelen pas effectief, als het doel waarvoor zij worden ingezet helder is. De Bosatlas van de energie illustreert dit principe haarscherp. In opdracht van Lijn43 heb ik in een bijzonder prettige sfeer meegeholpen om in deze atlas voor helderheid te zorgen. Voor meer informatie en mijn overige werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn LinkedIn-pagina: nl.linkedin.com/in/steefmeijers

 • Marjolein van den Dries, archeoloog

  Met Lijn43 werkte ik enkele maanden samen aan de App UAR ondergrond.  Een kijkje in de bodem, waar ik als publieksarcheoloog graag over vertel: wat mensen hier honderden jaren geleden hebben gedaan en wat we daar nu van terugvinden. Met Maria en Henk is het prettig samenwerken. Je voelt je meteen thuis en onderdeel van het team. Het is samenwerken maar met genoeg vrijheid, vertrouwen en interesse in elkaar; met hoofd en hart. Mijn andere werk doe ik via PITT-communicatie (Publieksarcheologie In de Tegenwoordige Tijd).

 • Marguerite Irrgang, persvoorlichter

  Op 1 januari 2012 ging er voor mij een nieuwe wereld open. Als freelance journalist stapte ik in de wereld van de geo. Na zestien jaar te hebben gewerkt voor krant, tijdschrift, radio en crossmediale redacties verliet ik de vaste baan. Ik werk nu ongeveer een dag in de week als perscoördinator voor de Geopersdienst. In mijn ogen een goed doel, want de geowetenschappen krijgt niet de aandacht die het verdient. Samen met Lijn43 en het Centrum voor Geocommunicatie werk ik aan meer aandacht voor de geowetenschappen.