Atlassen

 • Bosatlas van de duurzaamheid

  Actueler kan een thema haast niet zijn: de Bosatlas van de duurzaamheid verscheen op 17 oktober 2019. Lijn43 was verantwoordelijk voor projectontwikkeling en -coördinatie, research, samenstelling en tekst en eindredactie. 
  Nieuwsgierig geworden? Neem hier alvast een kijkje!

 • Bosatlas van de veiligheid

  Een uitkomst in turbulente tijden: de Bosatlas van de veiligheid verscheen op 30 november 2017. Lijn43 was verantwoordelijk voor projectontwikkeling en -coördinatie, research, samenstelling en tekst en eindredactie. 
  Nieuwsgierig geworden? Neem hier een kijkje!

 • Food Atlas of the Netherlands

  De Bosatlas van het voedsel is nu ook in het Engels verschenen. Nieuwsgierig? Bekijk dan hier de preview!

 • Bosatlas van het voedsel

  Op 20 november 2014 verscheen De Bosatlas van het voedsel, een atlas die een veelzijdig beeld schetst van de Nederlandse voedselvoorziening. Zo laat de atlas zien dat de Nederlander dagelijks gemiddeld negen euro aan voedsel besteedt, waarvan drie euro buitenshuis, dat mensen van zeventig jaar en ouder het meeste fruit eten en dat één op de drie vrachtwagens op de Europese wegen voedsel vervoert. Bijna veertig overheden, kennisinstellingen en bedrijven hebben meegewerkt aan dit overzichtswerk. Eindredactie en projectcoördinatie waren in handen van Lijn43. 

 • Bosatlas Nederland van Boven

  Op 14 november 2013 startte de tweede reeks van het succesvolle VPRO televisieprogramma Nederland van Boven. Wat de serie in beeld brengt, zet de bijbehorende Bosatlas op de kaart. Lijn43 tekende voor de tekst en de samenstelling van tien hoofdstukken van de nieuwe ‘Bosatlas Nederland van Boven’.

 • Bosatlas van de energie

  Sinds kort hebben alle vier de elementen uit de Griekse filosofie - aarde, water, lucht en vuur - een eigen Bosatlas. Eind 2012 verscheen de Bosatalas van de energie, een fraai overzichtswerk over alles wat iedereen moete weten over energie in Nederland. Op basis van historische bronnen, actuele gegevens en toekomstscenario’s brengt deze atlas verleden, heden en toekomst van energie in Nederland in beeld. Meer dan veertig overheden, kennisinstellingen en bedrijven werkten er aan mee. 

  • Met: Noordhoff UItgevers & 40 partners en sponsors
 • Water Atlas of The Netherlands

  Nederland staat internationaal hoog aangeschreven op het gebied van  watermanagement. Wie zijn buitenlandse relaties wil laten zien hoe ‘Nederland Waterland’ dat allemaal doet, kan nu de Wateratlas of The Netherlands erbij pakken, de Engelstalige versie van de Bosatlas van Nederland Waterland.

  • Met: Noordhoff Uitgevers en ca. 40 partners & sponsors.
 • Bosatlas van het klimaat

  Weinig instituten hebben zoveel data over het Nederlandse weer en klimaat in huis als het KNMI. Iedere 10 jaar rapporteert dit instituut over de klimaatmetingen van de 30 jaar ervoor. Tot voor kort gebeurde dit in een traditioneel boek, een taai drukwerk waar je je gemakkelijk aan kon vertillen. Voor het tijdvak 1981-2000 is een andere oplossing gekozen: de Bosatlas van het Klimaat. Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu en RTL weerpresentatrice Helga van Leur namen het eerste exemplaar in ontvangst.

  • Voor: Noordhoff Uitgevers/KNMI
 • De Bosatlas van Nederland Waterland

  Nederland is een waterland. De helden uit onze vaderlandse geschiedenis streden tegen het water, onze economie kan niet zonder havens en rivieren, en recreëren doen we aan de Noordzeekust, op de Friese meren of een Waddeneiland. Geen wonder dat ons land uitblinkt in het ontwikkelen en toepassen van kennis over water, of het nu gaat om veiligheid of gezondheid, om dijkenbouw of zuiveringstechnologie, om energie-opslag of ecologie, om het voorkomen van wateroverlast of het verbeteren van de waterkwaliteit.

 • Bosatlas van Ondergronds Nederland

  Noordhoff Uitgevers en Lijn43 brachten in 2009 de Bosatlas van Ondergronds Nederland op de markt. Vele honderden kaarten en grafieken geven een beeld van wat de grond onder onze voeten allemaal te bieden heeft: van grondwater tot gasvelden, van archeologische vondsten tot aardkundige waarden. Dankzij onze partners en sponsors lukte het om alle middelbare scholen van Nederland een klassenset van deze unieke atlas cadeau te doen. Meer dan ooit heeft ons land hoogopgeleide aardwetenschappers en geotechnici nodig. 

  • Met: Noordhoff Uitgevers & ca. 25 partners en sponsors